05 листопада 2022, в 10:38
Ужгород: місто стійкості в тилу

Українські військові самовіддано і злагоджено працюють, щоб наблизити день нашої перемоги. А українські #міста_в_тилу стійко підтримують нашу країну. Сьогодні в нашій рубриці розповімо про Ужгород.

З початку повномасштабного вторгнення у Ужгороді налічується близько 25 тисяч офіційно зареєстрованих ВПО, які залишилися у місті. За неофіційними підрахунками така кількість може бути набагато більшою.

  • Міська рада Ужгорода одна із перших створила відділ із релокації бізнесу, який допомагає підприємцям вирішувати питання перенесення діяльності з небезпечних територій. 62 підприємці вже переїхали до Ужгорода, найбільше – із Харківщини. Найбліьше - це ІТ, але є і важка промисловість, і виробництво одягу тощо. На сайті міськради постійно оновлюється інформація про вакансії, є відомості про кваліфікацію для тих, хто шукає роботу.  
  • В Ужгороді 20 жовтня відкрили центр підтримки вимушених переселенців "Я — Маріуполь". Тут можуть отримати допомогу маріупольці, які знайшли прихисток від війни на Закарпатті. Вони  зможуть отримати у центрі психологічну, юридичну та гуманітарну допомогу.
  • Громадська організація STEM is FEM за підтримки програми “Єднання заради дії” запускає в Ужгороді інтеграційні клуби для підлітків-переселенців і місцевої молоді віком від 14 до 18 років. Учасники зустрінуться з цікавими містянами та матимуть змогу отримати психологічну підтримку. Створення таких клубів надасть можливість підліткам соціалізуватися та отримати допомогу в умовах невизначеності війни. 
  • Польське Кросно – місто-побратим Ужгорода було одним із перших, хто із початком збройної агресії росії у лютому цього року організувало збір гуманітарної допомоги та доставило вантаж в обласний центр. Також активно допомагають німецьке місто-побратима Дармштадт та польське місто-побратим Ярослав. 
  • Ужгород продовжує дерусифікацію та декомунізацію міста. Вже почалися громадські слухання з перейменування вулиць міста. Така ініціатива допомагає нашій країни звільнитись від радянського минулого. 

Інші новини