06 жовтня 2021, в 08:40
ТІ Україна оголошує відбір п’яти аналітиків для оцінки прозорості міст

Трансперенсі Інтернешнл Україна оголошує відбір п’яти аналітиків для оцінки прозорості міст в рамках реалізації проєкту «Transparent Cities: електронна платформа взаємодії громадян та місцевої влади для забезпечення підзвітності та належного врядування», що реалізується за підтримки Європейського Союзу.

Метою конкурсного відбору є залучення п`яти зовнішніх експертів для незалежної оцінки прозорості міських рад 100 найбільших міст України, що дозволить укласти Рейтинг прозорості міст. Вимірювання прозорості буде проводитися за спеціальною методологією, розробленою громадською організацією Трансперенсі Інтернешнл Україна спільно з Інститутом Політичної Освіти.

Завдання:

  1. Оцінити прозорість 20 міст за близько 80 індикаторами, керуючись Методологією рейтингування прозорості міст України.
  2. Опрацювати офіційні відповіді міських рад та врахувати їх при проведенні оцінювання міст.
  3. Внести оцінки міст в спеціальну розроблену та надану форму, пояснити оцінку за кожним індикатором з посиланнями на матеріали, які підтверджують правильність рішення.
  4. Сформулювати рекомендації щодо покращення прозорості для міських рад.
  5. Підготувати проміжний та фінальний звіти про надані послуги згідно зі встановленими формами. У разі відбору ви отримаєте детальний опис методології із роз’ясненнями щодо її застосування, перелік міст, які належить оцінити, та форму для заповнення.

Вимоги до кандидатів:

  • Наявність вищої освіти у сфері політології, державного управління, публічної політики, соціології, права, чи в іншій суміжній галузі.
  • Знання законодавства у сфері місцевого самоврядування та тематик, які є предметом дослідження.
  • Навички роботи з Excel, Google Таблиці та Google Документи.
  • Наявність попереднього досвіду застосування методології рейтингування прозорості 100 найбільших міст України (чи іншої подібної методології), проведення досліджень на теми корупції, відкритих даних, муніципального управління тощо буде перевагою.
  • Ефективність, самоорганізація та вміння дотримуватись дедлайнів.
  • Вільне володіння українською мовою.
  • Готовність приділити 30 календарних днів виконанню завдання протягом листопада-грудня 2021 року.
  • Відсутність конфлікту інтересів щодо зазначених вище завдань.

Орієнтовна тривалість залучення – 30 календарних днів (з листопада по грудень 2021 року). Точні терміни виконання завдання будуть узгоджені з відібраними аналітиками.

Оплата послуг: визначається за результатами співбесіди;

Дедлайн подачі резюме та мотиваційних листів: 31 жовтня 2021 р.

Щоб взяти участь в конкурсі, будь ласка, надішліть своє детальне CV та короткий мотиваційний лист українською мовою з зазначенням бажаного рівня заробітної плати на transparent-cities@ti-ukraine.org з темою повідомлення “Аналітик у програму “Прозорі міста”.

Особлива увага звертатиметься на наявність досвіду застосування законодавства у сфері місцевого самоврядування, який демонструє аналітичні навички (наприклад, участь в оцінці, моніторингу доброчесності, ефективності органів державної влади чи органів місцевого самоврядування).

Довідка

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції.

ТІ Україна започаткувала програму Transparent cities/Прозорі міста у 2017 році. Її мета — знизити корупцію на місцевому рівні та запровадити кращі практики прозорості та підзвітності.

Команда ТІ Україна розробила і запровадила Рейтинг прозорості 100 найбільших міст України. Експерти щорічно аналізують відкритість міських рад за переліком індикаторів у 14 сферах. За чотири роки середній показник прозорості міст підвищився на 59,5%.

* При подачі документів на цю позицію ви даєте згоду Трансперенсі Інтернешнл Україна на обробку та збереження ваших персональних даних.

Інші новини