24 травня 2022, в 16:14
Міста в тилу: як живе Дрогобич під час війни

Дрогобич — на 4 місці у Рейтингу прозорості українських міст за 2021 рік.

А з початку війни місто стало прихистком для понад 14 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які вимушено покинули домівки, втікаючи від бомб московських загарбників. На базі громади проживає понад 800 осіб з Маріуполя, прийнято кілька сотень переселенців з Бучі, Ірпеня. Ділимось з вами успіхами міста та активною роботою в умовах війни.

У перші дні війни у Дрогобичі одразу ж створили Гуманітарний Координаційний Центр. Завдяки активній щоденній роботі, Центру вдалось залучити понад 475 тонн гуманітарної допомоги з Італії, Франції, Латвії, Великобританії, Швейцарії та Німеччини.

Багато допомоги надходить до Дрогобича і з польських міст: Битом, Жешів, Люблін, Перемишль, Краків, Демблін, Сосновець, Красник.

Всі тимчасово переміщені особи безкоштовно забезпечені житлом, харчуванням, медичною та психологічною підтримкою, а також щоденним корисним дозвіллям. До роботи з переселенцями залучені 42 психологи, які працюють як з групами осіб, так і в індивідуальному порядку.

В Дрогобич з початком війни прибуло чимало спеціалістів із IT-сфери. Тому у місті відкрився безкоштовний коворкінг для переселенців-айтівців. 

Корисною практикою у Дрогобичі є облік всіх організацій, які працюють чи тимчасово базуються на території громади. Завдяки цьому систематизують гуманітарно-волонтерську роботу та краще розуміють наявні ресурси.

Дрогобицька міська рада активно сприяє релокації підприємств із “гарячих точок”, створюючи для переміщеного бізнесу необхідні умови для відновлення виробництва. Так, від початку війни Управління інвестицій та економічного розвитку ДМР активувало роботу щодо об’єктів, які є у громаді й сформувало базу підприємств, які можуть бути використані під релокацію бізнесу. У базі доступні виробничі приміщення від 100 кв. м до 10 000 кв. м, а також складські та адміністративні приміщення.

Пишаємось нашими містами, які роблять все можливе для підтримки країни в цей важкий час.

Інші новини