12 липня 2022, в 18:49
Міста в тилу: як живе Вінниця під час війни

Вінниця зайняла 7 місце у нашому Рейтингу прозорості українських міст, а сьогодні є міцним тилом для цивільних українців та військовослужбовців.

  • Місто стало прихистком для майже сорока тисяч переселенців. Для підтримки внутрішньо переміщених осіб у місті працює центр надання благодійної допомоги. У ньому видають продовольчі набори. Необхідну допомогу у Центрі вже отримали понад 22 тисячі переселенців.
  • Вінниця продовжує приймати підприємства багатьох міст, де їх функціонування неможливе через постійні бойові дії. Станом на кінець червня кількість релокованих підприємств у Вінниці зросла до 30, ФОПів — до 38. Сюди перемістився бізнес з Херсона та Луганщини. Основні сфери, в яких вони працюють — енергетика, харчова промисловість та ІТ.
  • Наші міста підтримують один одного. Вінниця продовжує допомагати Харкову, який потерпає від ворожих атак та регулярних обстрілів з важкого озброєння. З початку повномасштабної війни в Україні туди з Вінниці вже доставили 180 тонн їжі та гуманітарної допомоги.
  • Вінниця отримує багато міжнародної допомоги від європейських міст. Польські міста Радом, Бигдощ, Кельце направляють гуманітарні вантажі, які згодом розподіляються на допомогу переселенцям. 
  • У Вінниці проводять безкоштовні курси розмовної української мови для всіх охочих. Кількість охочих вдосконалювати свою українську приємно вражає. Люди прагнуть вільно розмовляти рідною мовою в побуті, навчитися легко висловлювати свої думки та пригадати правопис.

Наші міста — сильні!

Інші новини