24 червня 2020, в 21:00
Нікополь у Рейтингу прозорості міст

 Є в Рейтингу прозорості категорія міст, які повільно, але впевнено працюють над підвищенням своїх позицій.

Рекомендація за рекомендацією — і вони наближаються до верхівки Рейтингу прозорості міст. Серед таких і Нікополь. Це місто у 2019 році посіло 34 сходинку. А ще у 2017 році було на 53-й! У балах же Нікопольська міська рада додала майже 50% (53,1 бала замість 28,6 бала).

У 2019 році найбільше балів місто додало у таких сферах:

  • фінансова, матеріальна допомога та гранти;
  • комунальні підприємства;
  • землекористування та будівельна політика.

А ще в Нікополі нещодавно запрацював геопортал міста. Тепер потенційні інвестори можуть переглянути повну інформацію про інвестиційні об’єкти. Містяни — інформацію про законність реклами та МАФів. А влада отримала зручний інструмент, аби робити місто більш комфортним, адже геопортал дає наочну інформацію про проблеми, що існують в районах міста.

Нагадаємо, що минулого тижня команда програми Прозорі міста провела онлайн-зустріч з жителями та представниками влади Нікополя. Як обговорювали позицію міста в рейтингу, співпрацю влади з громадськістю та перспективи міста — дивіться тут.

Захід проведено в рамках реалізації проєкту ПРООН "Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні", що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.
Думки, висновки чи рекомендації належать спікерам заходу та не обов’язково відображають погляди Міністерства закордонних справ Данії, Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй чи інших агентств ООН.

Інші новини