08 квітня 2020, в 21:00
Секрети успіху Покрова. Як аутсайдеру стати лідером рейтингу

Покров – одне із міст, що очолили цьогорічний Рейтинг прозорості. Хоча ще у 2017 році місто набрало 18,3 бала зі 100 та посідало не надто привабливу 91 сходинку.

Тоді складно було передбачити, що всього через рік місту вдасться увірватися до ТОП-5 Рейтингу. А ще через рік, обійшовши міста-мільйонники та обласні центри, розділити лідерство з Дрогобичем.

Який секрет успіху Покрова?

Протягом 2018 року завдяки зусиллям міської ради та співпраці з громадським сектором місто стало лідером із приросту балів. Так Покров опинився на 4 сходинці та покращив результати по всіх 13 сферах Рейтингу. Зокрема, міській раді вдалося суттєво покращити прозорість управління комунальним майном, роботи комунальних підприємств та участі громадян у прийнятті рішень.

У 2019 році місто додало балів у сферах житлової політики, роботи комунальних підприємств, землекористування та будівельної політики. Саме завдяки цьому Покров опинився на першій сходинці Рейтингу прозорості міст 2019.

Та хоч місто вже й отримало першість, Покров все ж набрав 79,1 бала зі 100 можливих. А це означає, що простір для росту не вичерпаний. Зважаючи на щільну конкуренцію в рейтингу, місту варто активно працювати над відкритістю і в цьому році. Радимо міській раді звернути увагу на прозорість бюджетного процесу, комунальних підприємств, сфери соціальних послуг, інвестицій та економічного розвитку.

Детальна інформація про бали Покрова – тут

Інші новини