14 грудня 2021, в 15:12
Що нового у містах? Дайджест регіональних новин №7

Нові парковки, тріумф електронного квитка, відкриті аукціони та більше зелених насаджень — радіємо успіхам міст на шляху до прозорості, підзвітності та комфортного життя. Розповідаємо про найбільш яскраві досягнення та вже готуємо нову підбірку новин.

Київ: при Департаменті транспортної інфраструктури КМДА з’явилося Управління з питань транспорту та міської мобільності

Завдання Управління — налагодження регулярного збору та аналізу даних щодо трафіку в місті. Туди увійшли відділи пасажирських перевезень і організації дорожнього руху та Інспекція з паркування.

Є сподівання, що незабаром матимемо чіткі межі паркувальних зон (центр, передцентр та спальні райони), оновлення тарифів за паркування та зручну систему оплати послуги.

Тернопільська міська територіальна громада – серед лідерів у використанні е-консультацій в Україні

Де в Україні громадськість найактивніше підключається до обговорення нагальних питань? У Тернополі! На сервісі «Електронні консультації з громадськістю» проведено 18 консультацій, 98 опитувань та 7 електронних обговорень проєктів нормативно-правового акту. Цей показник робить Тернопільську міську раду одну з лідерів у використанні електронних консультацій в Україні.

Разом з Тернополем у перелік найактивніших користувачів електронних консультацій увійшли ще дев’ять громад, які в сукупності провели понад 150 консультацій, що складає 65% активності від загального використання інструмента е-консультацій.

Хмельницький покращив рівень інвестиційної привабливості

Свіжий рейтинг IВI вказує, що інвестиційна привабливість Хмельницького зросла до рівня InvAA, а це відмінний показник.

Сприяли цьому активність місцевої влади у покращенні інвестиційного клімату та розвитку підприємництва, а також якісні зміни у роботі представників органів місцевого самоврядування з інвесторами.

У Вінниці працюють над створенням платних муніципальних паркінгів

Симетрична відповідь на покинуті в неналежних місцях авто: муніципальні платні паркінги можуть з'явитися в місті вже наступного року. За планом — будівництво декількох багаторівневих паркінгів: біля залізничного вокзалу та центрального ринку. Проєкт передбачає різну вартість паркування у залежності від зони (їх планують чотири). Наразі визначають вартість оренди паркомісць та їх розташування.

У Рівному проводять перший громадський бюджет озеленення

На розгляд містяни могли подати проєкти з облаштування зелених зон, міських просторів та дворів багатоповерхівок, висадки багаторічних насаджень та біорізноманіття, створення велосипедних доріжок, дренажних систем, зелених зупинок, парковок, загорож тощо. На реалізацію проєктів-переможців передбачений бюджет у 3 млн грн.

З них 2 млн грн – на два великі проєкти та 1 млн грн – на дрібні (600 тис. грн на природоорієнтовані проєкти та 400 тис. грн на проєкти з благоустрою зелених міських просторів).

У Маріуполі презентували Порядок видалення дерев, кущів, газонів і квітників

І ще одна екоініціатива. Новий документ передбачає єдиний порядок видалення дерев, кущів, газонів і квітників у межах населених пунктів маріупольської громади.

Тепер заяви на видалення або обрізку дерева можна подати в Центри надання адміністративних послуг на підставі фотофіксації. Спеціальна комісія буде виїжджати на місце і погоджувати проведення робіт. На деревах у місті закріплять пломби з індивідуальними серійними номерами. А на офіційному сайті міської ради буде створено окремий розділ для геолокації і обліку дерев, які необхідно спиляти, обрізати і пересадити.

Понад 700 систем валідації електронних квитків вже працюють на маршрутах громадського транспорту Львова

Е-квиток захоплює транспорт!

«Обладнано електронним квитком (АСОП) 722 транспортні засоби громадського транспорту Львова, а саме: 722 консолі водія, 722 принтера і 2251 валідатор», — повідомив Роман Лев, керівник відділу автоматизованої системи оплати проїзду ЛКП «Львівавтодор».

Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради успішно пройшов ресертифікаційний аудит

Івано-Франківськ активно працює над тим, щоб по праву називатися містом відкритої влади. Ще в 2008 році місто впровадило систему управління якістю та разом з Луцьком та Вінницею взяло курс на підвищення ефективності діяльності органів виконавчої влади та надання якісних адміністративних послуг населенню. За результатами аудиту міжнародними експертами діяльність виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради в сфері надання адміністративних послуг визнана відповідною вимогам міжнародного стандарту.

Крім цього, відзначається позитивна динаміка росту задоволеності населення роботою виконавчих органів міської ради, зростання позитивного іміджу міста та виданий новий міжнародний сертифікат якості

В Одесі відбувається електронний аукціон з продажів об’єктів малої приватизації

Департаменту комунальної власності Одеської міської ради оголосив про проведення електронного аукціону з продажу об'єктів малої приватизації комунальної власності територіальної громади Одеси. А це означає, що потрапити на аукціон стає простіше, торги відбуватимуться відкрито, а об’єкти продаватимуться за ринковою ціною.

Інші новини