29 квітня 2020, в 21:00
Як українські міста протидіють коронавірусу (оновлюється)

Щодня в українських містах з'являються нові ініціативи для боротьби з кризою, спричиненою поширенням вірусу COVID-19. Жителі та влада об'єднуються для того, аби підтримати тих, хто опинився в зоні ризику та тих, хто зазнає збитків. Хто та як підтримує своїх — читайте далі:

  • У Києві створили віртуальну платформу емоційної підтримки. На ресурсі можна отримати безкоштовну консультацію психолога, нарешті почати вивчати англійську чи приєднатися до онлайн-тренувань. А для батьків, які залишаються вдома з дітьми 24/7, є корисні поради та навіть дитячий онлайн-садок.
  • У Мукачеві влада підтримує місцевих підприємців. Так місцеві ФОП І та ІІ групи звільняються від сплати єдиного податку на два місяці. 
  • Тернопіль. Тут діє благодійний проєкт «Місто турботи». Завдяки спільним зусиллям влади та підприємців міста допомогу отримують ті, хто не може забезпечити себе необхідними продуктами.
  • У Луцьку та Черкасах патрульні роздають маски просто на вулицях міста. Таким чином містяни замість штрафів отримують маленьку підтримку.
  • Захисні маски та халати шиють соціальні працівники у Нетішині. Ця ініціатива забезпечує засобами захисту лікарні, центри соціальної допомоги та соціально незахищених жителів міста.
  • Львів. Міська рада серйозно підійшла до підтримки малого та середнього бізнесу в часи кризи #COVID19. Зокрема, всі підприємці, які орендують приміщення комунальної власності, звільняються від орендної плати.
  • Харківські чиновники закупили та роздадуть жителям міста 1 млн масок. Та не масками єдиними! Місцева влада відзначилась небаченою відкритістю: мер Харкова у прямому ефірі дав свій особистий мобільний номер. І навіть відповідав на скарги та звернення містян.
  • У Слов’янську, Краматорську, Маріуполі, Сєвєродонецьку, Новоайдарі, Попасній, Станиці Луганській та Запоріжжі діє ініціатива громадських організацій — "Переможемо COVID-19 разом". На сайті //stopcovid-19.com.ua можна залишити заявку на безоплатну правову чи психологічну допомогу. Або ж долучитися до ініціативи як волонтери. Наприклад, підтримувати людей похилого віку та безхатченків, допомагати збирати для них кошти, продукти, ліки.
  • Маріуполь. Міська рада спрямувала 17 млн гривень на продуктові набори для жителів старше 75 років. За ці гроші закупили та передали 62 тис. продуктових наборів.
  • У Хмельницькому запустили ініціативу Купуй Хмельницьке. Так міська рада поширює інформацію про місцевих виробників та заохочує містян підтримувати їх.

І насамкінець хочемо поділитися з вами корисними ресурсами.
Сайтом, де ви можете перевірити всю інформацію про COVID-19
Та веб-додатком Поборемо COVID-19. Тут ви можете знайти рекомендації як захистити себе, пройти тест на наявність симптомів коронавірусу, допомогти тим, хто цього потребує чи попросити про допомогу самому.

Діліться з нами корисними ініціативами з ваших міст і ми додамо їх до новини.

Інші новини