02 вересня 2021, в 08:35
Рейтинг підзвітності 2021: результати конкурсу для громадських організацій

TІ Ukraine завершила конкурсний відбір регіональних громадських організацій для оцінки підзвітності міст. Конкурс відбувається в рамках проєкту «Transparent Cities: електронна платформа взаємодії громадян та місцевої влади для забезпечення підзвітності та належного врядування», який реалізується за фінансової підтримки представництва Європейського Союзу в Україні.

До переліку організацій, що долучаться до оцінки підзвітності міст увійшли:

  1. Асоціація сприяння самоорганізації населення
  2. А.А.П. "Час громад"
  3. АГРУ
  4. Асоціація Політичних Наук
  5. Громадянська платформа "Дій!"
  6. Запорізький центр розслідувань
  7. Інститут Громадської Експертизи
  8. Інтегріті ЮА
  9. Молодіжна фундація європейських ініціатив
  10. ПЛАТФОРМА КОНСОЛІДАЦІЇ ЖІНОК
  11. Подільська освітня платформа
  12. СТЕП
  13. Ти потрібен Україні
  14. Філософія серця
  15. ХТО, ЯКЩО НЕ ТИ
  16. Центр інноваційного,соціального, фізичного та інтелектуального розвитку Піпл.юа
  17. Центр політичних студій
  18. АСЗІ "Азовська паланка"
  19. КІПЦ "Європейський клуб"
  20. Мережа антикорупційних центрів
  21. РОО ВГО "Громадянська мережа "ОПОРА""

Вітаємо переможців та висловлюємо вдячність усім організаціям, які долучились до конкурсу!

Надалі відібрані організації здійснюватимуть незалежну оцінку підзвітності міських рад, що дозволить укласти Рейтинг підзвітності 50 міст України у 2021 році. Вимірювання підзвітності буде проводитися за методологією, розробленою командою програми «Transparent cities/Прозорі міста» спільно з командами організацій громадянського суспільства «Платформа Громадський Контроль» та «Центр громадського моніторингу та досліджень».

Звертаємо увагу, що до оцінки підзвітності можуть долучитися всі охочі організації та місцеві жителі. Більше про умови залучення дізнавайтеся тут. Рейтинг підзвітності міст України дозволяє оцінити, наскільки задекларовані у нормативно-правових актах і публічній комунікації зобов'язання міської влади співмірні із практикою та реальним досвідом жителів громади.

Методологія оцінки підзвітності створена і випробувана у межах пілотного дослідження 10 міст України у співпраці з громадською організацією «Платформа Громадський Контроль» та «Центр громадського моніторингу та досліджень». Рейтинг охоплює 50 міст України, з них 5 міст – лідери Рейтингу прозорості 100 найбільших міст України та ще 45 міст у порядку спадання кількості населення.

Інші новини