16 квітня 2019, в 21:00
У Покровську відбулася презентація Рейтингу прозорості міст України.

27,57 балів зі 100.

 

Саме стільки Покровськ отримав за прозорість місцевої влади. Такими є результати дослідження прозорості міста, проведене за методологією українського представництва міжнародної антикорупційної мережі Transparency International

 Представники міськради Покровська звернулися до команди Transparency International із проханням презентувати в місті рейтинг прозорості 100 міст України. Тож 16 квітня у відбулася презентація, на яку було запрошено представників міськради, журналістів, активістів.

На заході були представлені результати дослідження, проведеного у сотні найбільших міст України і в якому Покровськ зайняв 89 місце й опинився у групі міст, які марковано червоним кольором. У цих містах потрібно терміново вирішувати проблеми із підзвітністю та прозорістю.

Порівнюючи результати міста з минулорічними, Покровськ набрав трохи більше 5 балів: найбільший приріст відбувся у сфері Освіти (з 0 до 3,5 балів), Доступу та участі (від 2,5 до 4 балів) та Землекористування та будівельної політики (від 2 до 4 балів). Проте, у 4 сферах відповідальності місцевої влади спостерігається погіршення ситуації в порівнянні з минулим роком: сфера Комунальне майно втратила 4 бали і наразі має 0, Фінансова та матеріальна допомога втратила 2 бали і наразі має 1 бал, також погіршилися показники у Сфері Інформація про роботу ОМС (від 3,9 до 3,2 балів) та Бюджетний процес (від 1,7 до 1,5 балів). В інших сферах спостерігається невеликий прогрес в 0,5 – 1 бал.

Керівниця програми «Transparent Cities/Прозорі міста» Катерина Цибенко зазначила: «На сьогоднішній день в Україні відбувається процес децентралізації, місцева влада отримує більше повноважень, а бюджети стають більш незалежними. Тому команда програми працює над розвитком механізмів громадського контролю влади і надає рекомендації для представників місцевої влади щодо збільшення підзвітності».

В свою чергу, представники міської ради Покровська наголосили на тому, що підвищення прозорості влади стане одним із ключових пріоритетів у їхній роботі.

ТІ Україна продовжує працювати над прозорістю у регіонах України і активно мотивувати громадян на містах домагатися підзвітності влади, а представників місцевого самоврядування – бути більш прозорими. Адже відкритість та прозорість є основними умовами для зменшення рівня корупції.

Інші новини