08 вересня 2022, в 15:15
Як змінилось життя у Чернівцях від початку війни?

Чернівці були тиловим містом з початку війни. Сюди їхали люди з прифронтових регіонів, тікаючи від жахів війни, щоб убезпечити свої сім'ї. Тож сьогодні місто живе в нових умовах і працює з новими викликами. 

З 24 лютого громада Чернівців прихистила десятки тисяч внутрішньо переміщених осіб зі східних та південних областей. Для вирішення проблеми з розселенням ВПО у місті зводять тимчасове модульне містечко. Гроші на його облаштування надасть Європейський Союз та уряд Німеччини.

У Чернівцях підготували пам'ятку для переселенців. У ній зібрана вся необхідна інформація для ВПО: пункти видачі гуманітарної допомоги, медичні заклади, можливості та розваги для дітей.

Чернівці отримують багато гуманітарної допомоги з різних європейських країн. Понад тисячу тонн гуманітарної допомоги для вимушених переселенців, а також вживану техніку для міських комунальних підприємств передала Німеччина, а саме місто Дюссельдорф. Постійну підтримку надають і румунські партнери з Сірету та з австрійських міст. 

Буковина, своєю чергою перенаправляє допомогу в ті міста та області країни, де вона необхідна.

Українські міста продовжують нарощувати міжнародні зв’язки. Внаслідок тісної співпраці та допомоги, Чернівці стали містом-побратимом Дюссельдорфа. Тепер у Дюссельдорфі приберуть усі знаки про побратимство з Москвою, натомість на нових табличках вкажуть Чернівці. Про важливість встановлення нових побратимств з європейськими містами читайте у нашому матеріалі.

У Чернівцях запланували перейменування щонайменше 60 вулиць, провулків та проїздів. Ми підтримуємо таку ініціативу і наголошуємо на важливості дерусифікації українських міст. А більше про перейменування в українських містах читайте у нашій аналітиці: https://bit.ly/derusyfikovani_mista

Пишаємось нашими містами, які роблять все можливе для підтримки країни в цей важкий час!

Інші новини