01 липня 2021, в 16:11
Що цікавого відбувається у містах? Дайджест регіональних новин №5

Діяльність програми «Прозорі міста» направлена на підвищення рівня прозорості та підзвітності міст, а також налагодження ефективного діалогу між владою та громадою.

Ми зацікавлені в поширенні інформації щодо кращих практик відкритості місцевої влади та запуску нових цифрових сервісів, які не тільки роблять міста прозорішими та підзвітнішими, але й спрощують життя громадянам. Отже, що цікавого відбулося в регіонах за останні пару тижнів?

Підтримка діджиталізації громад

Мінцифра та ГО SocialBoost у межах Програми USAID Програма DOBRE розробили курс «Як громаді стати цифровою». Це практичні рекомендації, поради та інструменти цифровізації на рівні територіальної громади.

Учасники зможуть дізнатися, як створити вебсайт громади, що таке брендинг громад і територій, як контент (фото, тексти, презентації) впливає на цифровий імідж громади та як громаді налагодити зв'язок з цільовими аудиторіями через соцмережі.

Безкоштовно пройти курс на можна за посиланням

 

Київ. Створення центру протидії інформаційним загрозам

У столиці створять ситуаційний центр протидії інформаційним загрозам у рамках комплексної міської цільової програми «Електронна столиця» на 2019–2022 роки.

Діяльність центру буде спрямована на протидію інформаційним та кібер загрозам, які провокують появу гострих соціальних проблем та фінансово-економічну нестабільність, стверджують депутати Київської міськради.

 

Кропивницький. Розробка електронної платформи для малого та середнього бізнесу

У Кропивницькому стартувала реалізація проєкту з підтримки малого та середнього підприємництва "Діловий Кропивницький онлайн (BusinessKrop-online)".

За шість місяців буде створено безкоштовну електронну платформу, що міститиме актуальну інформацію про діючі підприємства, установи та організації м. Кропивницького в розрізі галузей економіки/сфер діяльності з відміткою на інтерактивній карті.

 

Дрогобич. Запуск е-сервісу «Аналітика депутатської діяльності»

На порталі Дрогобицької міської ради запрацював е-сервіс «Аналітика депутатської діяльності».

Користувачі сервісу можуть отримати інформацію про те, до якої партії та фракції депутат належить, у якій комісії працює, автором яких проєктів є, чи відвідує сесійні засідання, за які рішення і як голосує, чи дотримується фракційної/партійної дисципліни. Окрім того, можна ознайомитися із проєктами рішень, які виносяться на засідання сесії, прийнятими рішеннями та поіменними списками голосування.

 

Маріуполь. Початок роботи бізнес-інкубатора «М.START»

Маріупольський міський центр підтримки та розвитку малого та середнього бізнесу запрошує приєднатися до бізнес-інкубатора «М.START». Молоді підприємці зможуть удосконалити знання та навички ведення бізнесу, написання бізнес-стратегії, аналізу ринку, управління проєктами, просування ідей тощо.

 

Тернопіль. Розширення функціоналу чат-боту «Назар»

У сіті-бота «Назар», який більше року працює в Тернополі, запрацювала ще одна функція. Відтепер через міський чат-бот жителі громади можуть оперативно отримати всю інформацію про оформлення персоніфікованого електронного квитка «Соціальна карта тернополянина» та перевірити баланс карти.

 

Запоріжжя. Запуск цифрового сервісу для людей з вадами слуху

Новий онлайн-сервіс дозволяє відвідувачам з вадами слуху отримувати більш якісні послуги та спілкуватися зі спеціалістами ЦНАПу без перешкод. Сервіс втілили в життя представники міської влади разом із організацією «Громадський рух «Соціальна єдність».

Онлайн-сервіс представляє собою інтерактивний додаток, що працює в онлайн-режимі. Додаток встановлений на планшет. За потреби адміністратор ЦНАП активує додаток – і відбувається відео-зв’язок з сурдоперекладачем, який в режимі реального часу є посередником між відвідувачем та адміністратором. 

 

Львів. Ваучерна підтримка малого та середнього бізнесу

Львівська міська рада оголосила конкурс ваучерної підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва. Ваучер покриває 50% вартості витрат підприємців, але не більше:

  • 25 тис. грн для ФОП;
  • 50 тис. грн для юридичних осіб.

За рахунок цих коштів підприємства можуть отримати маркетингові та експертні послуги щодо розвитку бізнесу, виходу на нові ринки, проходження сертифікації продукції тощо. Ваучери також можуть покрити витрати на енергозберігаючі проєкти.  

Інші новини