07 травня 2020, в 21:00
Як міській раді комунікувати з громадою?

Сьогодні майже кожна міська рада має сторінку в соцмережах. Проте більшість з них, на жаль, допускають типові помилки у своїй комунікації. Часто повідомлення міських рад або наповнені незрозумілими пересічному жителю словами, або не несуть корисної інформації.

Ми зібрали 5 порад як зробити сторінку міськради цікавою та корисною. 


Коротко про головне. 
Стисло та по суті надавайте ту інформацію, яка може бути корисною. Не перевантажуйте свого читача та не перетворюйте сторінку міськради на спам-канал. 

Ні канцеляризмам. 
Залиште офіційно-діловий стиль для документів. Говоріть з містянами простою мовою. Можете уявити, наприклад, що ви розповідаєте про сесію міськради своєму другові. 

Нічого, крім правди.
Не поширюйте неперевірену інформацію та не перебільшуйте успіхи влади. Жителі сприймають вас як перевірене джерело інформації. Та якщо одного разу спіймають на брехні – відновити репутацію буде не просто.

Уникайте політичної агітації.
Якщо ви хочете, щоб жителі міста довіряли сторінці міськради, будьте неупередженими. Пишіть про перемоги міської ради без переходу на персоналії. А для того, аби ділитися своїми перемогами, мер та посадовці міста можуть використовувати приватні сторінки в соцмережах.

Створіть власний стиль.
Якщо ви будете використовувати у всіх публікаціях однакові кольори та шрифти, читачі легко впізнаватимуть вас у новинній стрічці. А сторінка міськради виглядатиме цілісно та приємно для ока.

Пам'ятайте ці прості правила та піклуйтеся про свою аудиторію.

Інші новини